Tærte m. skinke og porre

Mandelboller

skaermbillede-2017-04-22-kl-11-37-27

Boller og mandler i en og samme sag, det er da genialt!

Så har jeg endnu engang haft gang i bolleriet, og denne kan blev det til disse lækre og knasende mandelboller.

Ingredienser til ca. 20 boller: 

  • Gær – 50 g (1 pakke)
  • Hvedemel – 700 g
  • Mandelmel (selv blendet eller købt) – 150 g
  • Mælk (alt mælk kan bruges) – 4 dL
  • Smør – 100 g
  • Sukker – 5 tsk.
  • Salt – 1 tsk.
  • Æg – 1 stk. til topping
  • Mandler hakket til topping – 50 g

Fremgangsmåde: 

1. Opløs gæren i lillefingerlunt mælk. Kom smeltet smør, salt og sukker i og rør rundt. Kom til sidst hvedemelet og mandelmelet i. Massen skal æltes, og her er det klart optimalt med en køkkenmaskine. Lad maskinen ælte dejen i ca. 5 min. på ret lav hastighed. Hvis ikke man har en maskine er det bare i gang med næverne. Dejen skal æltes indtil den ikke er klistret længere, men let giver slip på skålen / køkkenbordet. Tilsæt eventuelt lidt ekstra mel, hvis nødvendigt.

2. Del dejen i ca. 20 lige store stykker og form dem som boller (OBS: se eventuelt mit lille tip nederst i indlægget). Læg dem på en bageplade og lad dem hæve i 20 min.

3. Pensel bollerne med æg og kom hakket mandler på som drys.

4. Nu skal de bare bages i ca. 13-15 min. i 200 C varmluft. Stik en gaffel ind i en af bollerne efter 13 min. Giver dejen slip, er de færdige, hænger der lidt ved, så giv dem lige et par minutter ekstra – vores ovne varierer meget.

Et lille tip: 

I stedet for at forme de sidste 4 boller (ca. 1/5 af dejen) til store boller, så lav dem til 20 små Mandelbomber. Så er der helt sikkert nogle søde tænder, som bliver glade.

Mandelboller og bomber skaermbillede-2017-04-22-kl-08-04-10

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Tærte m. skinke og porre